Spela Dreamcast-spel på din telefon

Posted on by Adam Lundgren

dreamcasmt_hand2Den handhållna marknaden har på senare år i och med App Store och Google Play ökat oerhört mycket, och idag tillhör de bärbara enheterna de största på marknaden.
Bara iOS-spelet Clash of Clans drog in 15 miljoner kronor om dagen i början av 2014, och sedan dess har spelet bara vuxit.
Spelutvecklare har insett potentialen i dels free-to-play men också att släppa spel för några ynka kronor. En konsekvens av detta är att spelföretag idag väljer att återskapa gamla spel, vilket för oss som retrogamers är helt fantastiskt.

.
På tal om det. Visste du att det finns en hel del Dreamcast-spel i App Store för iOS (iPhone)?
En hel del av spelen är faktiskt utvecklade av samma utvecklare som för 15 år sedan släppte spelen till Dreamcast och i stora drag är spelen näst intill identiska med dess originalutgåva.

 

 

 

streck_dc

 

crazytaxi
Crazy Taxi

Spelet som enligt vår åsikt är ett av de bästa arkardspelen någonsin, gör sin entré på mobila enheter.
Man styr genom att trycka på höger- och vänsterknapparna på skärmen och tempot är precis lika högt och fartfyllt som i originalet.
Till skillnad från Dreamcast Collection till Xbox 360 så innehållet detta spelet originalmusiken från Offspring.
I övrigt är det i princip samma spel som originalet till vår Dreamcast, med allt ifrån Arkade mode till Crazy Box.
Spelet kostar 49 kronor och har betyget 4/5 på App Store.

 

revolt
Re-Volt

Racingspelet som släpptes till Dreamcast den 18 december 1999, där du styr radiostyrda bilar, återfinns även det på App Store. Re-Volt fick 8.7/10 av Ign.com när det begav sig.
Spelet utvecklades av Acclaim då, dessvärre är det inte det företaget som utvecklade detta spelet, utan WeGo Interactive.
Spelet flyter bra och är lättnavigerat.
Re-Volt kostar 59 kronor och har betyget 4/5 på App Store.

 

soulcalibur_iphone
Soul Calibur

Det andra spelet någonsin att få högsta betyg, 40/40, i den japanska spelbibeln Famitsu, vid namn Soul Calibur kan även hittas på App Store.
Förutom Story Mode och Survival är spelet precis som du minns det. Möjligheten att spela två personer mot varandra finns tyvärr inte vilket hade varit fantastiskt, speciellt med tanke på det höga priset.
Hur som helst, det är och har alltid varit ett fantastiskt spel och gillar du fightingspel är detta ett självklart köp.
Spelet kostar 139 kronor och har betyget 4,5/5 på App Store.

 


furfighters_iphone
Fur Fighters

Spelet återskapades av två före detta anställda på Bizarre Creations (som skapade originalspelet), mest av nyfikenhet. De ville se hur bra deras gamla Dreamcast-spel fungerade på iOS och har i intervjuer sagt att ”Vi såg att hård- och mjukvaran på iOSen närmade sig Dreamcasten och var nyfikna på hur det skulle se ut på en handhållen enhet”. Deras företag Muffin Games köpte rättigheterna till spelet år 2007 för 5£ (ja, du läste rätt).
Spelet kostar 9 kronor och men saknar betyg på App Store.

 

Spel som Chu Chu Rocket samt Jet Set Radio finns enligt uppgift också på App Store men när denna artikeln skrivs finns de tyvärr inte tillgängliga.
Eller så är de helt enkelt exklusiva för iPad.

Leave A Response