Följ min resa till en komplett Dreamcast-samling #1

Posted on by Adam Lundgren

roadtocompletesetMålet med Dreamcast.se var sedan starten att visa en ny publik vilken fantastisk konsol SEGAs sista var, samtidigt som att utbilda och visa nya saker för de som redan spelat på sin konsol i 15 år. Något som tyvärr inte varit så vanligt på sidan är subjektivitet – förrän nu. Det är nämligen dags att lansera en ny bloggserie på sajten: ”Road to a complete set”, med andra ord, vägen till en komplett samling. Detta innebär samtliga spel som släpptes i Europa och därav bär märkningen PAL.

Det släpptes 216 officiella Dreamcast-spel i Europa och det är med andra ord målet.
Just nu äger jag omkring 130 spel, så jag är en liten bit över halvvägs. Några av de mer eftertraktade spelen som är i min ägo är Rez, Project Justice: Rival Schools 2, Samba de Amigo (PAL-versionen med marackas) och så vidare. Några av de dyrare objekten som Evolution 2, Cannon Spike och Taxi 2 återstår fortfarande och det kommer svida i plånboken.

Hur som helst. I denna blogserie kommer jag varje månad lägga ut bilder på mina senaste inköp.
”Road to a complete set” är inte att blanda ihop med ”Samla” uppe i menyn, den fliken kommer ha en mer objektiv syn på samlandet och ge tips och råd på hur och vart man hittar spelen till rätt pris.

Låt oss köra gång!

112

113

114

115

116

En fiskekontroll utan box – dock de officiella som tydligen ska vara aningen mer eftertraktad än den inofficiella.
Spelen;
Jimmy White’s Cueball
WWF Royal Rumble
Army Men Sarges Heroes
Power Stone 2 (endast 150 kronor (!))
ECW Anarchy Rulz
SEGA Bass Fishing

 

Att försöka samla ihop till en komplett samling kräver att man även investerar i spel som blivit totalt sågade i spelmedia.
Tråkiga pengar kan tyckas och även om jag inte kommer lägga flera dagar på att spela dessa dåliga spel är ändå ett större delmål med
sajten att ha recensioner samt videos från samtliga PAL-releaser.
Nytt inlägg i denna blogserie kommer om ungefär en månad!

Leave A Response