Ny release: Leona’s Tricky Adventures

Posted on by Adam Lundgren

leonas_tricky_adventures_dreamcastse3

Det är häpnadsväckande att det fortfarande släpps spel till Dreamcast, en konsol som varit officiellt död i snart 15 år.
2015 var ett riktigt bra år för indiescenen och det släpptes hela sju spel. År 2016:s första release heter Leona’s Tricky Adventures.

Spelet utvecklas av den lilla studion KTX Software som bland annat ligger bakom indiespel som DUX, DUX 1.5 och REDUX (vilka, tja, är ungefär samma spel i olika upplagor, men ändå).
År 2013 startade företaget en Kickstarter-kampanj som dessvärre misslyckades att nå sitt mål finansiellt, men företaget gav inte upp för det utan fortsatte utan det ekonomiska stödet och idag är spelet äntligen släppt till Dreamcasten.

De kluriga äventyren är inspirerade av klassiska pusselspel, men man har valt att gå ett steg längre i form av en story som företaget själva kallar en mix av ”Super Mario World” och ”Zelda: A Link To The Past”, vilket helt klart gör spelet mer originellt än en simpel pusselklon.
Över hundra olika pussel utlovas och de blir betydligt svårare ju längre in i spelet du kommer.
Grafiken är mysigt retroklassisk och musiken – som man tagit hjälp av kompositören Chris Huelsbeck för att skapa – är härligt upplyftande.

Här är spelets första trailer.

Besök gärna spelets hemsida här. På sajten kan du även beställa spelet hem till brevlådan för ett pris på ungefär 300 kronor plus frakt.
Om du är nyfiken men hellre skulle spela spelet på en annan plattform så finns det även tillgängligt till Steam.

leona leona1 leona2

leona3 leona4 leona5

Leave A Response