Visste du att…

streck_dc

… År 2015 släpptes det sammanlagt sju spel till Dreamcast? Inofficiella, såklart, men fascinerande med tanke på att systemet varit dödförklarat i nästan 15 år.

streck_dc

… Shenmue 3 var planerad av släppas till Dreamcast? Hade SEGA haft mer pengar än vad de hade mot slutet av Dreamcast-eran skulle vi med all säkerhet fått se den tredje delen släppas redan under 2000-talets första hälft?

streck_dc

ttt… Dreamcast har olika färger på logotypen? I Japan var logotypen orange och i USA var den röd, medan den i Europa var ljusblå. Anledningen till att den skiljer sig här i Europa är på grund av att SEGA inte ville hamna i trubbel med en tysk speldistribuerare vid namn Tivola, som har en liknande orange ”virvel” i deras logotyp (vilken ersätter bokstaven ”o”)?

 

streck_dc

… Efter att Saturn floppat i hela världen (förutom Japan) var SEGA rädda att deras namn skulle avskräcka folk att köpa deras nya konsol Dreamcast? Man valde därför inte ha med SEGAs logotyp på Dreamcast-boxen.

streck_dc

hqdefault
… Shenmue var under utveckling för Saturn, men på grund av den långa utvecklingstiden valde man att istället styra om och släppa spelet till SEGAs nya konsol som då var under utveckling?

streck_dc

… Dreamcast var den första konsolen att stödja VGA, vilket gjorde att man kunde spela spel i upplösningen 480p långt innan det blev modern standard i dåtidens TV-apparater?

streck_dc

Sonic Adventure PAL DC-front

… Det mest sålda spelet till Dreamcast är Sonic Adventure. Det såldes i 2,5 miljoner exemplar. På andra- och tredjeplats hittar vi Soul Calibur samt Crazy Taxi?

streck_dc

… Att följande spel har inbyggda VMU-spel och extrafeatures: Evolution 2, Godzilla Generations (japanska versionen), Power Stone, Power Stone 2, Marvel Vs. Capcom 2, Namco Museum, NFL 2k1, NFL 2K2, Quake III Arena, Resident Evil 2, Sega GT, Shenmue, Skies of Arcadia, Sonic Adventure, Sonic Adventure 2, Soul Calibur (japanska versionen), Tech Romancer, Time Stalkers, TrickStule,Zombie Revenge och Tokyo Bus Guide?

streck_dc

… Att Grand Theft Auto 3 var planerat att släppas till Dreamcast och skulle förmodligen gjort så om inte SEGA utannonserat att produktionen av maskinen skulle stoppas?

streck_dc

… Att Dreamcast-konsoler släppta i USA är tillverkade i Kina, att Dreamcast släppta i Japan är tillverkade i just Japan och att Dreamcast-konsoler släppta i Europa är tillverkade i Indonesien?

streck_dc

… Anledningen till att triangeln som lyser på basenheten är orange på grund av att den färgen betyder tur och/eller framgång i Japan?

streck_dc

… Att ett tredjepartsföretag i Kina skapade något som hette Treamcast, vilket var en inofficiell Dreamcast med en ihopbyggt skärm? Detta var givetvis olagligt och SEGA stämde företaget och fick rätt i domstolen. Treamcast kan idag hittas då och då på Ebay och går för tusentals kronor. Treamcast är helt regionsfri och kan spela alla Dreamcast-spel, till skillnad från den officiella Dreamcast.

streck_dc

… På den japanska Dreamcast-boxen står det följande under logotypen: ”Dreamcast will take you to a brand new world other than just a TV game. A new level of entertainment awaits you.”? Det är bara på den japanska boxen texten kan hittas, ej på den amerikanska eller den europeiska.

streck_dc

… Dreamcast släpptes den 27 november 1998 i Japan? Det var den första konsolen som kunde visa upplösning i 480p med en VGA-adapter. Nintendo Wii visade spel i upplösningen 480p, den släpptes 2006. Låt det sjunka in.

streck_dc

segaallstarsracing_dccontroller… Du kan spela som en Dreamcast-kontroll i racingspelet Sonic & All-Stars Racing Transformed (PS3, Xbox 360, Wii U, PS Vita)? Karaktären börjar racet som en Hornet Stock Car från Daytona USA, men när bilen hamnar i vatten förvandlas den till just en Dreamcast-kontroll. När den är i luften förvandlas den till en F-14 Tomcat från spelet Afterburner. Karaktären kallas AGES, vilket är SEGA baklänges.

 

 

 

 

 

streck_dc

Leave A Response