Om sidan

 

adamlundgrenDreamcast.se drivs av Adam Lundgren.
info(at)dreamcast(dot)se

Bakgrund
Adam upptäckte Dreamcasten i samband med att speltidningen Super PLAY publicerade artikeln ”Dreamcast är död, länge leve Sega”.
Uppväxt med Nintendo i fokus förändrades allt när han läste denna djupgående artikel om hur Sega precis utannonserat att de skulle bli tredjepartsutvecklare. Fokuset skiftade från att drömma om Dolphin (sedermera Gamecube) till att vilja stödja Sega till det bittra slutet.
Den första Dreamcast-konsolen införskaffades i början av 2002 och samlandet började.
Dreamcast.se föddes ur idén att fler skulle få upp ögonen för denna fantastiska konsol och grundtänket bottnar i gamla SegaDreamcast.se, som var ett fantastiskt forum under 2000-talets första hälft.
Arbetet fortsätter och det finns mycket kvar att göra. Glöm inte lägga till hemsidan bland dina favoriter, detta är bara början för sajten.

 

 

 

 

streck_dc

Tidigare versioner av sajten

0_1

Version 0.1 lanserades sommaren 2014 och var aktiv i några månader tills en bug i wordpressmallen tvingade webbhotellet att stänga ner sidan.
Samtliga kategorier var ännu inte påfyllda med innehåll utan huvudbloggen var i fokus. Samtliga nyheter som skrevs kunde aldrig bevaras.
Men inget att hänga läpp för. Ungefär elva månader senare släpptes version 0.2 av sajten.

streck_dc

0_2

Det tog sin tid för den oerfarne kodaren att krångla fram en ny mall och koda om den så den skulle passa den bilden av sajten som hägrade.
Sommaren 2015 slogs portarna upp. Spännande tider inte bara för sajten som sig, utan även för Dreamcast-ägare. Många spel släpptes under sommaren och det fanns mycket att rapportera om.

streck_dc

1_0

Välkommen till version 1.0 av Dreamcast.se.
I januari 2016 kan vi nu konstatera att sajten har börjat ta sig till nya höjder i form av innehåll och nyhetsbevakning. Men det finns mycket (mycket!) kvar att rapportera om.
Vi har inte ens börjat prata om alla underbara spel!
Under december 2015 slog sajten besöksrekord och vi ser fram emot vad 2016 har att erbjuda.

Leave A Response